9 augusti 2014
13:00

Referat: Eriksfälts FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohamed Hafez (ny) - Frmas, Micke N, Martin N, Ammar - Olle, Vasilis, Arshad, Maksym - Jona, Martin S

Avbytare var Danne som spelade hela 2:a halvlek som vänsterback och Joel H som spelade hela 2:a halvlek som mittback.

Vi var förkrossande överlägsna första 25 minuterna. Vi kom till massor av avslut, de första typ 20 meter över, sedan allt bättre men ändå inget tillräckligt bra för att resultera. Istället gjorde Eriksfält 1-0 i 25:e min på vad som i princip kan kallas deras första organiserade anfall. Efter det kom de något mer med i matchen men det var fortfarande vi som höll i taktpinnen. I den 37:e min fick vi äntligen till ett riktigt avslut när Olle från ganska långt håll, efter passning från Vasilis, fick på ett vackert skott i krysset och det var kvitterat till 1-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Ordinarie referent avvek i pausen men efter att ha förhört sig med ett antal av spelarna och en publikrepresentant framkommer ungefär bilden att andra halvlek var spelmässigt jämn och att det blev ett mycket öppnare spel med många chanser åt båda hållen. Förutom våra 2 mål i 73:e resp. 75:e som förde fram oss till en 3-1-ledning hade Frmas ett kanonskott i ribban och Arshad ur snäv vinkel ett skott i bortre stolpen. 2-1 gjordes av Maksym på frispark sedan Olle blivit foulad. Maksym behövde bara slå en enkel bredsida intill stolpen sedan målvakten ställt muren helt fel och 3-1 gjordes av Arshad som efter frispelning i mitten från vår särklassige assistkung Maksym rundade målvakten innan han slog in bollen. Därefter fastställde Eriksfält slutresultatet 3-2 till oss i den 79:e min.

Som framgår av ovanstående kan statistiken denna gång bara omfatta första halvlek men där såg det ut så här:

Hörnor: 6-2 Avslut på mål: 6-2 Avslut utanför: 7-1